VPL portal uses cookies to deliver our services and to show you relevant ads, players info and pro clubs information. By using our site, you acknowledge that you have read and understand our Cookie Policy, Privacy Policy, and our Terms of Service. Using VPL services, is subject to these policies and terms.
Ok. I got it.

Info

SuperCupa #jucămdeacasă este un turneu caritabil de FIFA 11v11 dedicat cluburilor de fotbal din România. Competiția este singura de acest gen unde joacă 22 de jucători în același timp, unica de până acum, la care participă echipe de renume din fotbalul românesc. Cele mai importante meciuri vor fi transmise în direct pe Pro X, în fiecare zi de marți, miercuri, sâmbătă și duminică, începând cu ora 22:30. Cluburile și-au monetizat meciurile virtuale și vor dona banii strânși în lupta contra Covid-19.

Rules

Format competiție

Turneul de FIFA 11v11 ”SuperCupa #jucămdeacasă” se va desfășura în sistem Champions League, 32 de echipe fiind repartizate câte 4 în 8 grupe.

Detalii tehnice:

6 minute / repriză (standard)

Echipele au obligația de a evolua cu minim 7 jucători pe teren.

Echipele sunt îndrumate să folosească în cel puțin un meci din acest turneu un jucător de fotbal profesionist.

Echipele sunt obligate să aibă un jucător care să folosească postul de ANY în cazul în care nu sunt în efectiv complet.

GRUPE

8 grupe formate din câte 4 echipe.

Fiecare echipă va juca tur-retur cu celelalte echipe din cadrul grupei.

O victorie valorează 3 puncte, remiza 1 punct și înfrângerea 0 puncte.

Primele două echipe din fiecare grupă se vor califica în faza optimilor.

În caz de egalitate de puncte, departajarea se va face după cum urmează: meciurile directe, golaverajul, goluri marcate.

FAZELE ELIMINATORII

Criteriul de departajare în fazele eliminatorii este acela al golurilor marcate în deplasare. Regula presupune că în cazul în care într-o confruntare dintre două echipe, scorul general după cele două meciuri este egal, învingătoare este declarată echipa care a marcat în "deplasare" mai multe goluri decât "acasă".

Echipa gazdă este cea care trebuie să trimită invitația în joc către echipa oaspete.

Dacă din punct de vedere tehnic nu se poate trimite invitația din partea echipei gazdă, atunci echipa oaspete poate trimite invitația și se va lua rezultatul conform regulii inițiale (echipa oaspete - deși apare ca și gazdă în joc - va fi menționată ca oaspete).

În cazul în care în ambele manșe scorurile sunt egale și identice (0-0 tur, 0-0 retur / 1-1 tur, 1-1 retur etc.) se joacă încă 2 reprize de prelungiri, de câte 15 minute fiecare. Se aplică regula golurilor marcate în deplasare și în prelungiri.

Dacă și după terminarea acestora scorul rămâne egal identic, se execută lovituri de departajare (lovituri de la 11m) pentru a se stabili echipa învingătoare. Golurile înscrise din aceste penalty-uri nu se iau în considerare la rezultatul final.

Dacă după terminarea celor două manșe scorul general este egal, se va disputa un al treilea meci de departajare, care va avea aceleași reguli ca și cele specificate mai sus (în caz de egalitate în cel de-al treilea meci se joacă încă 2 reprize de prelungiri, de câte 15 minute , Dacă și după terminarea acestora scorul rămâne egal, se execută lovituri de departajare (lovituri de la 11m) pentru a se stabili echipa învingătoare. Golurile înscrise din aceste penalty-uri nu se iau în considerare la rezultatul final.

OPTIMI - 2,3 mai

Echipele care ajung în faza optimilor vor fi repartizate conform structurii:

OPTIMI SFERTURI SEMI FINALA SEMI SFERTURI OPTIMI
   
O1 A1     E1 O5
  E2     A2  
  SF1 SF3  
O2 B1 F1 O6
  F2       B2  
  vs. S1 vs. S2 vs.  
O3 C1       G1 O7
  G2 C2  
  SF2     SF4  
O4 D1 H1 O8
  H2           D2  


Fiecare optime se va juca în sistem tur-retur.

Meciurile tur din faza optimilor se vor juca pe 2 mai, orele de disputare fiind anunțate cu o zi înainte de disputarea partidelor.

Meciurile retur din faza optimilor se vor juca pe 3 mai, orele de disputare fiind anunțate cu o zi înainte de disputarea partidelor.

SFERTURI - 5,6 mai

Fiecare sfert de finală se va juca în sistem tur-retur.

Meciurile tur din faza sferturilor se vor juca pe 5 mai, orele de disputare fiind anunțate cu o zi înainte de disputarea partidelor.

Meciurile retur din faza sferturilor se vor juca pe 6 mai, orele de disputare fiind anunțate cu o zi înainte de disputarea partidelor.

SEMIFINALE - 9 mai

Fiecare semifinală se va juca în sistem tur-retur.

Meciurile tur-retur din faza semifinalelor se vor juca pe 9 mai, orele de disputare fiind anunțate cu o zi înainte de disputarea partidelor.

FINALA - 10 mai

Finala turneului SuperCupa #jucămdeacasă se va disputa într-o singură manșă pe data de 10 mai în direct pe postul de televiziune Pro X.

Regulă cartonașe:

Dacă un jucător este eliminat direct într-un meci (cartonaș roșu direct sau două cartonașe galbene), acesta va fi suspendat pentru meciul următor.

În cazul în care un jucător acumulează trei cartonașe galbene pe parcursul meciurilor din grupe, acesta va fi automat suspendat pentru meciul următor.

Cartonașele sunt ”șterse” după faza grupelor.

Regulă transferuri

Managerii echipelor participante sunt obligați să trimită până pe data de 20.04.2020 o listă cu jucătorii ce vor evolua în faza grupelor. Lista trebuie să conțină ID-ul de PSN, numele și prenumele fiecărui jucător.

În cazul în care o echipă aduce un alt jucător pe parcursul desfășurării meciurilor din grupe, managerul echipei va trebui să anunțe organizatorii pentru ca aceștia să îl adauge pe lista trimisă inițial.

Echipelor le este INTERZIS să transfere jucători ce au evoluat pentru alte formații în acestă competiție.

După terminarea fazei grupelor, echipele NU mai au dreptul de a aduce alți jucători în lot, pe lângă cei existenți deja și prezentați în lista ce va fi actualizată și trimisă până pe data de 2 mai - ora 10:00.

INTEGRITATE ȘI DISCIPLINĂ:

Niciun manager, jucător sau colaborator al unei echipe nu va contacta componenții unei alte echipe participante pentru a propune 

Niciun manager, jucător, organizator sau colaborator precum și rudele de gradul I ai acestora NU au voie să efectueze pariuri pe meciurile din această competiție.

Reamintim faptul că acest turneu SuperCupa #jucămdeacasă este unul caritabil și are ca scop apropierea oamenilor din comunitățile locale de cluburile din proximitate, precum și strângerea de fonduri pentru diverse cauze sociale.

Organizatorii nu au niciun fel de beneficiu material.

În cazul în care sunt încălcate regulile de conduită, fair-play, bun-simț precum și tentative de aranajare ale unor meciuri sau influențarea unor jucători de a practica un joc de tip non-combat, organizatorii își rezervă dreptul de a folosi sancțiuni asupra jucătorului / jucătorilor / echipelor în cauză.

SANCȚIUNI:

1. Avertisment verbal

2. Excludere jucător 

3. Depunctare echipe (faza grupelor)

4. Meci pierdut la ”masa verde” cu scorul de 0-1

5. Excludere echipă din turneu